Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
050 776 78 08
Рубрики

13 способів застосування ефірного масла лаванди

Ефірну олію лаванди почали використовувати понад 2500 років тому. З давніх-давен її використовували для знеболювання і загоєння, а також, лаванда відома своїми заспокійливими здібностями. Уже багато століть лаванда високо цінується, а в Провансі її навіть називають «синім золотом».

Лаванда благотворно впливає і на емоції, і на весь організм в цілому:

  • Нормалізує роботу серцевої системи, знижує тиск і знімає спазми судин
  • Покращує роботу печінки, жовчного міхура і всього травного тракту
  • Знімає набряки
  • Зменшує запалення
  • Знеболює м'язові болі та болі у суглобах
  • Виводить токсини
  • Знімає запалення
  • Зменшує почервоніння, свербіж, лущення
  • Знімає нервову напругу і сприяє здоровому сну
  • Відома як ефективний репелент

Читайте також: Лаванда - перший помічник у подорожі

лаванда

Розглянемо ситуації, коли масло лаванди стане найкращим помічником:

1. Побутові опіки

Лавандова олія дуже добре справляється з опіками, зменшуючи набряк, почервоніння і біль. Масло можна наносити в чистому вигляді (але тільки натуральне масло!) або використовувати крем з лавандою.

2. Сонячні опіки

Використотвувати засіби як в випадку побутових опіків. Чим раніше починаємо, тім позбутися наслідків чрезмірного прибування на сонці буде легше.

3. Шрами

Лаванда стимулює процеси регенерації шкіри, тому допомагає позбутися від шрамів. Наносити точково в чистому вигляді або змішати з будь-яким базовим маслом. Простіше використовувати готове рішення - крем з олією лаванди.

Читайте також: Базові олії. Що це і як їх використовувати в аромамасажі

пара на природі

4. Укуси комах

На місце укусу точково нанесіть ефірне масло лаванди.

5. Репелент для будинку

Комахи дуже не люблять аромат лаванди, тому це прекрасний засіб позбутися від них. Є кілька способів. Від молі і для освіження речей в шафі, змочіть кілька ватних дисків маслом лаванди і розкладіть на полицях в гардеробі. Якщо вас осаджують мухи, комарі або оси - можна також використовувати ватні диски або, наприклад, сухоцвіти (і як декор підійде) і розкласти по периметру приміщення або ж змішати воду і масло лаванди і розбризкувати в приміщенні.

6. Репелент для шкіри

Змішайте масло лаванди з базовим маслом або своїм кремом і нанесіть на шкіру перед виходом на вулицю.

Читайте також: «Сяйво зсередини»: 6 правил ідеальної шкіри обличчя

дівчина приймає аромаванну

7. Аромаванни

Лаванда стимулює процеси регенерації шкіри, освіжає і омолоджує її. Тому такі ванни допоможуть досягти ідеальної шкіри і зберегти її молодість. До того ж, аромаванни з маслом лаванди володіють властивістю детоксу, не кажучи вже про релакс і заспокоєння. А рецепт простий - змішайте масло лаванди з будь-яким емульгатором і додайте в теплу (не гарячу!) воду. Емульгатором може бути молоко, вершки, кефір, морська сіль, мед.

8. Скраб для обличчя Anti AGE

Ефірна олія лаванди заспокоює, регенерує, розгладжує, тонізує шкіру і бореться з куперозом.

Скраб для обличчя з ефірною олією лаванди: 1 ч. л. меленого мигдалю + 1 ч.л. мелених вівсяних пластівців + 1 ст.л. жирних вершків (для сухої шкіри) / 1 яєчний білок (для жирної шкіри) + 2 краплі олії лаванди.

9. Маска для волосся від лупи 

Змішайте 5 крапель ефірного масла лаванди і 3 ст. ложки олії жожоба. Нанесіть на шкіру голову, залиште на 10 хвилин. Змийте шампунем. Волосся стає більш міцними і шовковистим, а лупа йде.

Читайте також: Чайне дерево для шкіри та волосся

дівчина наносить бальзам для губ

10. Бальзам для губ 

Змішайте кокосове масло, бджолиний віск і кілька крапель ефірного масла лаванди. Цей бальзам підійде як для щоденного догляду, так і для догляду за потрісканою шкірою губ.

11. Тріщинки на шкірі або дуже суха шкіра

Лаванда прекрасно зволожує шкіру! Тому змешайте 3 краплі ефірного масла лаванди з парою ложок базового масла і наносите на проблемні зони.

12. Засіб для зміцнення нігтів

Змішайте 2 ст.л. вітаміну Е і 10 крапель ефірного масла лаванди і лимона. Отриману суміш наносите ввечері на кутикули.

13. Безсоння і тривожність 

Лаванда дуже добре заспокоює нервову систему і відновлює здоровий сон. Масло лаванди можна використовувати в аромалампу або диффузоре протягом дня, а перед сном пару крапель нанести на подушку.

Рекомендуємо Вам