Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
050 776 78 08
Рубрики

Профілактика застуди, грипу та ГРВІ: чи працюють класичні заходи (продовження)

Продовжуємо розбиратися у способах профілактики грипу та застуди, чи працюють вони чи ні. Отже, наступні 5 правил – міфи це чи правда?

1. Уникнення місць скупчення людей та носіння маски

1. Працює чи ні?
Так, працює.
2. Як працює?
Стосовно того, щоб уникати взаємодії з великою кількістю людей, жодних заперечень, немає, особливо якщо люди мають ознаки захворювання, такі як кашель, чхання або нежить. А ось ефективність носіння маски не доказана на 100 відсотків, хоча вона дійсно створює певний бар’єр на шляху інфекції.
3. Що можна зробити вже сьогодні?
Якщо є необхідність відвідати поліклініку, користуватися громадським транспортом та інш., то краще одягнути маску.

Читайте також: Спрей з евкаліптом. Натуральний захист від вірусів

хвора дівчина у ліжку

2. Уникнення переохолодження

1. Працює чи ні?
Звичайно, працює.
2. Як працює?
Переохолодження негативно впливає на організм людини, і в першу чергу страждають дрібні кровоносні судини, циркуляція крові уповільнюється, температура тіла знижується, а це вже може призвести до серйозних наслідків. А ще переохолодження зменшує опірність організму та імунної системи.

3. Що можна зробити вже сьогодні?
Одягатися по погоді. «Мама, я в шапці» вже давно не актуально. Тому що набагато важливіше тримати в теплі ноги. В холодну пору року більш корисними будуть вдягнені теплі шкарпетки, аніж шапка. Але якщо вже сталося переохолодження, треба зігрітись будь-яким доступним способом, який розігріє кінцівки та спину: гарячий чай, теплий плед чи якісне, але ніжне розтирання. І саме це зупинить застуду.

Читайте також: Перехолодження. Як не захворіти?

зволоження повітря

3. Зволоження повітря

1. Працює чи ні?
Так, і дуже ефективно.
2. Як працює?
Чисте свіже повітря допомагає зволоженості слизових оболонок дихальних шляхів. Якщо цього не відбувається, то заразитися інфекцією простіше, оскільки пересушена слизова не здатна захистити організм. А восени та взимку сухість повітря значно підвищується через користування обігрівальними приладами.
3. Що можна зробити вже сьогодні?
Найпростіший та дієвий спосіб – часто провітрювати кімнату. Однак слід пам’ятати, що важливо уникати протягів. Найоптимальніша температура повітря в кімнаті – 18-20 градусів. Багато людей боїться провітрювати кімнату, щоб не було переохолодження, однак насправді при свіжому повітрі краще дихається, шкіра та слизові не пересушуються і для імунітету так набагато краще, ніж при увімкнутому обігрівальному приладі.

мати лікує хвору дитину

4. Промивання носу сольовим розчином

1. Працює чи ні?
Звичайно, так. Це гарний спосіб на шляху профілактики застудних захворювань.
2. Як працює?
Промивання сольовим розчином допомагає зволожити та очистити слизову оболонку від пилових часток і вірусів.
3. Що можна зробити вже сьогодні?
Використовувати готовий сольовий розчин з морською сіллю та регулярно промивати ніс, особливо після контактування з великою кількістю людей.

Читайте також: Крем з сіллю Мертвого моря

ефірна олія лимону

5. Використання ефірних олій

1. Працює чи ні?
Працює дуже ефективно, до того ж це дуже приємний спосіб.
2. Як працює?
Ефірні олії мають противірусну дію, завдяки своєму складу ефективно очищують повітря від інфекцій. Ефірні олії - це захисна система рослин, тому вони гарно впливають на імунну систему людини. Їх можна широко використовувати для дезінфекції приміщень та інгаляцій. А ще наукові дослідження показали, що використання ефірних олій кожного дня в учбових закладах знижує захворюваність на 80%.

3. Що можна зробити вже сьогодні?
Додайте декілька крапель ефірних олій лимону та апельсину в аромалампу чи дифузор для ароматизації та дезінфекції приміщень. Або можна капнути ефірну олію евкаліпту або сосни на шарф при виході з дому і насолоджуватись приємним і корисним ароматом. Дуже важливо пам’ятати, що треба використовувати ті ефірні олії, аромати яких вам подобаються.

Обирайте такі засоби профілактики грипу та застуди, які вам найбільш підходять. І будьте здорові!

Рекомендуємо Вам