Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
050 776 78 08
Рубрики

Ароматерапія - Лікувальні властивості ефірних масел

Ароматерапія — це використання рослинних ефірних олій в терапевтичних цілях. Дорогоцінні есенції використовуються, наприклад, для профілактиці хвороб, захисту від вірусів, косметолгії, псіхології, а також маркетингу.

Значення аромату в ароматерапії

В ароматерапії відчуття аромату має вирішальне значення, тому що наступні реакції в мозку можуть впливати на наші почуття. Тому не дивно, що ефірні олії грають важливу роль в ароматерапії. Кожна ефірна олія має певний ефект, наприклад запах апельсинового і лимонного масла поліпшує настрій, а масло лаванди заспокоює. Однак ефірні олії можна використовувати набагато ширше. Крім заспокійливої ​​дії, ефірну олію лаванди також використовують, наприклад, в класичній ароматерапії через її протиінфекційні властивості.

Дорогоцінні есенції також вбираються через дихання. Наприклад, коли масла використовуються в якості добавки для інгаляцій, досягається спазмолітичний, відхаркувальний або дезінфікуючий ефект.

Ефірні олії вбираються ще й через шкіру, найбільший абсорбуючий орган площею близько двох квадратних метрів. Будь то добавка для ванн або добавка до масажного масла: при нанесенні на шкіру есенції впливають на найрізноманітніші органи.

Читайте також: Що таке аромамасаж

доросла пара нюхає квіти

Вся справа в якості

Ефірні олії повинні відповідати високим критеріям якості. Розбавлені або синтетичні масла не можуть досягти свого повного ефекту. Есенції високої якості складаються на 100% з ароматичних рослинних інгредієнтів. Тому ціна залежить, серед іншого, від того, скільки ефірного масла виробляє рослина. Наприклад, для виробництва одного кілограма ефірної олії дамаської троянди потрібно до 4000 кілограмів пелюсток.

Читайте також: ТОП-5 способів як визначити якість ефірної олії

Ефект і застосування

Спектр дії ефірних масел широкий. Наприклад, в залежності від рослини вони мають розслаблюючу, що бадьорить або освіжаючу дію. Вони можуть знімати біль, пригнічувати запалення, боротися із застудою, знімати спазми, підвищувати концентрацію і багато іншого. Залежно від захворювань або переваг ефірні олії використовуються в якості добавок для ванн, як добавка до масажних масел, для інгаляцій у вигляді спреїв, ароматичних ламп або для використання в сауні.

Як правило, для досягнення бажаного результату досить всього декількох крапель рослинної олії. 

дівчина з хімічними колбами на природі

Правильне дозування ефірних масел

  • Ароматична лампа. Додайте у воду 1-2 краплі олії.
  • Інгаляція. Використовуйте 2-3 краплі у 0,5 литрі теплої води.
  • Ванна. Змішайте 1 столову ложку солі для ванн з 3-5 краплями ефірної олії в ємності і вилийте в наповнену ванну.
  • Масаж. Змішайте 5 крапель ефірної олії з 20 мл базового масла

Читайте також: Базові олії. Що це і як їх використовувати в аромамасажі

Для дітей завжди використовуйте олії з 3х років. Аромат олії повинен подобатися тому, хто приниматиме процедуру.

Використовуючи натуральні ефірні олії, ми покращуємо своє самопочуття та підтримуємо ємоційну рівновагу. 

Рекомендуємо Вам