Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
050 776 78 08
Рубрики

Як вгамувати головний біль

Існує багато ефірних масел, здатних набагато ефективніше і головне безпечно вгамувати головний біль, ніж аспірин. З широкого спектру болезаспокійливих масел можна виділити ті, що є найбільш ефективними, - лаванду і м'яту, окремо або в поєднанні. Зняти головний біль допоможе також масло розмарину, особливо якщо голова болить через розумову перевтому.

Лаванду можна обережно нанести на скроні (лише кілька крапель) або прикласти холодний компрес до чола чи потилиці. Більш ефективною буде суміш лаванди та м'яти в рівних пропорціях, оскільки лаванда має властивість посилювати дію інших олій, що використовуються у сумішах із нею. Варто також відзначити, що хоча лаванда є заспокійливим засобом, м'ята - це стимулятор, і в багатьох готових засобах від головного болю стимулятор (зазвичай кофеїн) поєднується з одним або більше анальгетиком. Оскільки багато з болезаспокійливих ліків мають злегка заспокійливий і іноді навіть депресивний ефект, для протидії і додають кофеїн. Використовуючи лаванду і м'яту, ви отримаєте той самий результат, але без неприємних побічних ефектів, що викликаються синтетичними ліками.

Читайте також: 13 способів застосування ефірного масла лаванди

ефірна олія евкаліпта

Якщо головний біль викликаний застудою або інфекцією гайморових пазух, інгаляції з лавандою, м'ятою, розмарином або евкаліптом знімуть і головний біль, і закладеність, що її викликає. Всі ці олії мають антисептичні властивості і не тільки знімають симптоми інфекції, але і знищують її саму. Саме тому, при застудах радимо скористатися композицією "31 трава".

Найчастіше причини головного болю можна виявити відразу ж - це втома, задуха в приміщенні, напруга очей, нервова напруга. Але якщо головний біль виникає без видимої причини або буває частим і завзятим, на них слід звернути особливу увагу. Можливо, людині потрібно змінити спосіб життя, харчування або навколишнє оточення, але можливо також, що головний біль є ознакою більш серйозних захворювань, що вимагають втручання лікаря.

Рекомендуємо Вам