Безкоштовна доставка при замовленні від 1500 грн.
ua
050 776 78 08
Рубрики

Топ-5 ефірних олій для сухої шкіри

Суха шкіра потребує інтенсивного зволоження та живлення. Через нестачу вологи на шкірі можуть з'являтися лущення, подразнення та зморшки. Шкіра відчуває дефіцит не лише вологи, а й ліпідів, амінокислот, різних вітамінів. Чудовим засобом у догляді за сухою шкірою є різноманітні ефірні олії. Олії троянди, лаванди, ромашки, мальви, календули покращують мікроциркуляцію шкіри, сприяють оновленню клітин.

Топ-5 ефірних олій для сухої шкіри

троянда

Ефірна олія троянди

Основна властивість: трояндова олія має чудову омолоджуючу дію для всього організму, сприяє інтенсивному зволоженню шкіри.

Ефірна олія троянди – королівський цілющий еліксир. Регенерує та омолоджує шкіру, підвищує її еластичність та пружність, ефективно справляється з подразненням та почервонінням. Трояндова олія тонізує й заспокоює, розгладжує зморшки та робить шкіру красивою, ніжною та доглянутою. При цьому ефірна олія троянди чудово поєднується з ефірними оліями лаванди, кипарису, пачулі, що дозволяє створити унікальні композиції.

Для якої шкіри: Для всіх типів шкіри, ідеально підходить для догляду за сухою, зневодненою, чутливою та зрілою шкірою.

Читайте також: Перші зморшки. Що робити?

лаванда

Ефірна олія лаванди

Основна властивість: лавандова ефірна олія швидко та ефективно заспокоює подразнену шкіру, знімає свербіж та почервоніння, зменшує набряки.

Лаванда має антисептичні та протизапальні властивості. Прекрасно освіжає, омолоджує шкіру і за допомогою антиоксидантів захищає її від вільних радикалів. Ефективно справляється з порізами та укусами комах, лікує шкірні висипання, екзему та псоріаз.

Для якої шкіри: Для всіх типів шкіри. Рекомендується для жирної та комбінованої шкіри завдяки вдалому поєднанню зволоження й антисептичної дії.

ромашка

Ефірна олія ромашки

Основна властивість: ефірна олія ромашки має виражений протизапальний та заспокійливий ефект.

Ромашка є натуральним антисептиком, вона активно бореться зі шкірними висипаннями, звужує судини та маскує капілярну сітку, усуває подразнення шкіри, робить її красивою, доглянутою та здоровою. Ромашку часто використовують при лікуванні цілого ряду шкірних захворювань, вона ефективно усуває прояви алергічних реакцій та дерматитів, лікує деякі шкірні інфекції, допомагає при вугрових та гнійничкових висипах.

Для якої шкіри: Це прекрасний засіб для щоденного догляду за чутливою шкірою та дуже сухою шкірою, схильною до почервоніння й подразнення, має лущіння. Також Ромашка підійде для будь-якого типу шкіри як тонізуючий та очищувальний засіб.

Читайте також: Що таке дерматокосметика?

мальва

Ефірна олія мальви

Основна властивість: мальва має, крім заспокійливої та протизапальної дії, ще й потужний омолоджуючий ефект.

Мальва чудово впливає на подразнену шкіру, зволожує, вітамінізує, захищає від агресивного впливу факторів навколишнього середовища, запобігає віковим змінам шкіри, швидко справляється зі зморшками.

Для якої шкіри: Мальва часто використовується для чутливої, сухої та схильної до подразнення шкіри.

календула

Ефірна олія календули

Основна властивість: календула є ефективним захистом від негативного впливу зовнішніх факторів, вона підвищує опірність шкіри, зміцнює стінки судин, допомагає зменшити видимість судинної сітки, регулює виділення шкірного жиру, це найкращий засіб при запальних процесах.

Ефірна олія календули має бактерицидну, дезінфікуючу, пом'якшувальну і ранозагоювальну властивості. Допомагає зволожувати шкіру, сприяє її глибокій регенерації, активізує вироблення колагену, робить шкіру еластичною, звужує розширені пори, а також справляється з інфекціями шкіри та їх проявами. Пом'якшує суху потріскану шкіру, запобігає виникненню рубців.

Для якої шкіри: Олію календули використовують при догляді за всіма типами шкіри, у тому числі за чутливою та ніжною шкірою. Календула ефективно діє на жирну та проблемну шкіру, регулюючи виділення сальних залоз та звужуючи розширені пори.

Читайте також: 9 способів використання Календули

Обираючи ефірну олію для власної шкіри, потрібно орієнтуватися на декілька факторів: суха шкіра вимагає інтенсивного живлення та зволоження, тому при виборі олії необхідний індивідуальний підхід, щоб олія та її аромат вам подобалися. Також треба пам'ятати, що не можна ефірні олії наносити на шкіру в чистому вигляді, тільки на основі базової олії, за винятком ефірної олії лаванди.

Нехай природні олії приносять вам користь і дарують приємні відчуття!

Будьте здорові і красиві!

Рекомендуємо Вам